DGNEWS.EU

Строителят на магистрала Марица блокира транспорта в областта?

Строителят на магистрала Марица блокира транспорта в областта?
Oct 09
13:29 2013
Строителят на новоизграждащата се магистрала "Марица" иска да затвори за шест месеца главния път между Димитровград и Хасково, което на практика ще блокира транспорта в областта. Намерението на изпълнителя "Марица Хайуей" вече е обсъждано със сектор "Пътна полиция" на областната дирекция на МВР в Хасково, откъдето с писмо търсят становището на местната администрация по въпроса. 
На пресконференция днес кметът на Димитровград Иво Димов определи като пълно безумие и огромна глупост намерението на "Марица Хайуей" и заяви, че подобни искания въобще не подлежат на обсъждане. Градоначалникът се закани, че ако се наложи ще търси съдействието на премиера Пламен Орешарски, за да предотврати транспортния хаос, който неминуемо ще настане при евентуално блокиране на отсечката, която част от републиканския път І-5. 

Кметът на Димитровград не скри уплахата си от транспортния хаос, който ще настане ако "Марица Хайуей" изпълни намерението си 
"Не знам дали си дават сметка какъв транспортен хаос ще настане през зимата. Напрактика целия тежкотоварен трафик от Русе към КГПП "Маказа" трябва да бъде пренасочен по обходни маршрути през димитровгрдските села Черногорово или Горски Извор. Ще се наложи пълна промяна в транспортните схеми на обществения транспорт и обслужващите фирмите, да не говорим за неудобството на хората, пътуващи между двата града, и вредите за бизнеса. В най-добрия вариант пътуването между Димитровград и Хасково ще се удължи с 25,6 км в едната посока, а най-засегнато ще бъде населението на с. Крепост, коментира градоначалникът. Необмислената идея ще доведе и до пълна промяна на плановете за зимно поддържане по степени и нива, което ще увеличи предвидените средства и за на двете общини.          "Ние ще предприемем всички конкретни действия и законови начини да предотвратим това затваряне. Не знам какви са аргументите на строителната фирма, тъй като от тяхна страна нищо официално не постъпило в общината. Предполагам че искането е във връзка с улеснение на строително-ремонтните дейности на магистралния възел край село Крепост", заяви кмета. Според него по удачно би било да се затворят последователно платната, както това станало със строителството на магистралната детелина до Стара Загора. 

Двете платна на пътя Димитровград - Хасково до строящият се преди с. Крепост магистрален възел, вече имат пряка връзка 

Строителите на магистралата вече работят усърдно 

Бъдещата магистрала, чието строителство може да предизвика хаос в транспорта на областта

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?