DGNEWS.EU

Посланикът на КНДР откри изложба, гласува за неолитното чудо

Посланикът на КНДР откри изложба, гласува за неолитното чудо
Oct 09
09:12 2013
Изложбата "Манньонхва" от произведения на корейски майстори на приложното изкуство откри снощи в Димитровград посланикът на Корейската народнодемократична република (КНДР) у нас Зу Уанг Хуан. В зала 1 на художествена галерия "Петко Чурчулиев" са представени ръчно везани гоблени, апликации със седеф, картини живопис и фотографии от Пхенян. Филми за природните красоти на Севрена Корея, литература и туристически маршрути допълват изложбата, която ще може да се види през следващите две седмици.
След откриването Негово превъзходителство придружаван от кмета на Димитровград Иво Димов посети Историческия музей "Пеньо Пенев". Посланикът разгледа с интерес находките от местността Кар Дере край село Крум и открития там праисторически човек, спечелил първия етап от  надпреварата на вестник Стандарт "Чудесата на България". Градоначалникът използва случая да прикани Зу Уанг Хуан да подкрепи в гласуването неолитното чудо, което той обеща да стори с удоволствие. Посланикът разгледа с интерес и експозицията на музея за бригадирското движение.
По-късно кметът и дипломатът имаха работна вечеря в местния ресторант "Кронос", където двамата похапнаха шопска салата, мусака и зелеви сърмички, гарнирани с отбрани питиета. 

Кметът Иво Димов показва на посланика неолитният човек 

В музея на бригадирското движениеИзложбата на корейското приложното изкуство 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?