DGNEWS.EU

Неравенството между половете разискват ученици от 6 държави

Неравенството между половете разискват ученици от 6 държави
Oct 07
14:44 2013
Пета работна среща по проекта "Неравенство между половете" събра преди час представители на 6 държави в Димитровград. Домакин на форума, който стартира от днес до 10 октомври, е местната природо-математическа гимназия "Иван Вазов". 
Ролята на половете на работното място е темата, която разискват в момента 18 чуждестранни ученици и 15 техни преподаватели от Гърция, Турция, Италия, Португалия и Румъния. Всеки от тях е подготвил своя разработка по темата.
Успешна и ползотворна работа пожела при откриването на срещата кметът на общината Иво Димов. "Забавлявайте се, опознайте българските традиции и съхранете приятни спомени от Димитровград и България", заяви в приветствието си градоначалникът.  
Учениците от ПМГ са подготвили и опознавателна игра за Димитровград, която да представи на чуждестранните им връстници красотите на бригадирския град. В рамките на престоя им гостите ще посетят още Александровската гробница, монументът на Света Богородица в Хасково и ще разгледат забележителности в Пловдив и София. 


0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?