DGNEWS.EU

Общината раздаде 25 000 лв. на даровити деца

Общината раздаде 25 000 лв. на даровити деца
Nov 26
20:31 2014

Сумата от 25 000 лв. раздаде на 151 деца и ученици от Димитровград тукашната община. Финансовите стимули с удостоверения бяха връчени от кмета Иво Димов на церемония в театъра. Средствата са опуснати по специалната общинска наредбата за успехи си в областите наука, изкуство и спорт в последните две години.

Талантливите деца на Димитровград препълниха салона на театъра в Димитровград. Задоволство от това изразиха в изказванията си градоначалникът и председателят на комисията по образование, младеж и спорт в Общинския съвет Тодор Тодоров. „Ще се радвам ако догодина раздаваме наградите в спортна зала „Младост””, обяви Димов. Той пожела талантите на Димитровград да се множат и обяви, че местната власт ще продължи да прави нужното за развитието им в подходяща среда.

Поздравителен адрес към децата и родителите поднесе председателят на Общинския съвет Стефан Димитров, който бе сред инициаторите за създаване на общинска наредба за подпомагане на даровитите деца. Списъкът с одобрените 151 деца, които днес получиха между 60 и 340 лева, бе гласуван от ОбС миналия месец. 


Парите бяха раздадени в пликове 


0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?