DGNEWS.EU

Нови три сома-гиганти извадиха от язовир „Черногорово”

Нови три сома-гиганти извадиха от язовир „Черногорово”
Oct 04
14:31 2013

Два сома с гигантски размери извадиха от язовира на Черногорово риболовци от Димитровград на 4 октомври. Така уловените във фирмения язовир на „Неохим”  за този риболовен сезон сомове-исполини станаха 10. Респектираща цифра, която с основание може да стане повод язовира да бъде прекръстен на Сомарево, например.

Щастливците Румен Велев и Панайот Димов извадиха на брега своя трофей към 2,30 часа в петък сутринта. Чудовището бе сом с тегло 37 кг и дължина 188 см. За Румен това е втори голям „удар” на водоема – на 5 април тази година на въдицата му се закачи 40-килограмов хищник.

В 10 часа същия ден рекордът си затвърди и бившият пожарникар Радко Радев, чийто целенасочени усилия да „закачи” сом-исполин се увенчаха с успех за пръв път през лятото. Заедно с авера си Антон Тонев те извадили лакомника от водите след 15-на минутна борба. Дължината му е 190 санта и тегло 37 кг.

На 30 септември заранта димитровградчанинът Пламен Петков също се оказаха на точното място и хвана сом с респектиращи мерки – 196 см и 41 кг.

С поредните въдичарски "удари" язовир Черногорово е на път да заслужи името си на българското Лох Нес. 

Наскоро дори народният представител Владимир Митрушев заяви, че водоема е по-атрактивен от известното шотландско езеро.Румен Велев /вляво/ за втори път този сезон хваща сом-исполин на яз. Черногорово. Този път той подели успеха си с полицая Панайот ДимовБившият пожарникар Радко Радев /вляво/ и Антон Тонев /третия от ляво на дясно/ са горди от риболовния си рекорд


0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?