DGNEWS.EU

Станислав Дойнов върна театъра в Играта

Станислав Дойнов върна театъра в Играта
Oct 04
09:05 2013
Първата своя продукция от години насам представи снощи общинският драматичен театър в Димитровград. Премиерата върнала "Апостол Карамитев" в играта е дипломният спектакъл "Играта" на младия Станислав Дойнов. Премиерата в типично английски стил представи как една любовна авантюра, започнала на шега, се превъща в драматична игра с неочакван край.      
Постановката по мотиви на известния драматург Антъни Шафър бе представена пред отбрана публика. В ролите бяха щатните административни служители на театъра - Димитър Караиванов, мениджър "Продажби" и втория асистент-режисьор Калин Иванов. Двамата бяха привлечени от театрите на Казанлък и Шумен преди година.     
Станислав Дойнов е завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Красимир Спасов. Той е син на популярния български актьор Александър Дойнов, който преди време бе директор на "Апостол Карамитев".
Премиерата е част от съпътстващата програма на фестивала за актьорско майсторство "Любимец 13", който се провежда в Димитровград в момента. Следващата постановка, гостуваща на димитровгрдска сцена от програмата на фестивала, е "Самотният запад". Тя ще се играе на 7 октомври, а в главните роли са Ивайло Христов и Малин Кръстев.

Моменти от премиерата на "Играта"

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?