DGNEWS.EU

Гимназисти задействаха кмет за разделно събиране на отпадъци

Гимназисти задействаха кмет за разделно събиране на отпадъци
Nov 20
17:10 2014
Желание професионалната гимназия "Проф. д-р Ас. Златаров" в Димитровград да въведе разделно събиране на отпадъци изразиха пред кмета Иво Димов група гимназисти. Въпросът бе повдигнат по време на срещата им с градоначалникя в Деня на отворените врати по повод 25-ата годишнина от приемане Конвенцията за правата на детето.

Димов не остана равнодушен към молбата на децата в училището им да бъдат поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци. Със замах той разпореди на подчинениете си в администрацията да се изпратят писмо до организацията "ЕКОПАК България", която предостави такива на три места в бившата Химия. 
Подобни контейнери има и в сградата на Община Димитровград, които преди време са били предоставени като дарения от ЕКОПАК, стана ясно в разговорите. Децата поискаха още легнали полицаи, нова маркировка по бул. "Д. Благоев" и светлинни знаци за пешеходната пътека към училището, както и постоянна тенис маса в двора на училището.  
В разговорите Иво Димов обясни, че от години общината чака държавата да й предостави имот в рамките на училището, където има желание да се изгради басейн. Кметът заяви още, че следващия програмен период ще се търси еврофинане за саниране на сградата и въвеждане на енергоспестяващи мирки в училището.
Десетки ученици от най-големите училища в общината посетиха кмета в днешния Ден на отворените врати.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?