DGNEWS.EU

Незнаещите английски се разделят с китайския

Незнаещите английски се разделят с китайския
Nov 19
15:16 2014
Незнаещите английски език няма да могат да учат безплатно китайски в Димитровград. Причината е, че обучението ще се води само на двата езика от учителя Ий Донг Донг, който е доброволец към института „Конфуций” на великотърновския университет. Това стана ясно при днешното официално представяне в общината. 

Обучението на азитския език ще е в рамките на 10 месеца и ще обхване желаещи от училищата. Тепърва се обмисля как да стане преподаването на в детските градини, където вероятно ще се наема и преводач от английски на български. Учебниците и помагалата ще са безплатни за записалите се в курса.  
От общината заявиха, че при интерес ще се организират и уроци на китайски за възрастни в Димитровград. Всичко ще зависи от възможностите на 23-годишния учител Ий колко курсисти ще може да поеме.  Към момента са сформирани групи от ученици в ОУ „Пенчо Славейков”, СОУ „Любен Каравелов”, ПМГ "ИВ. Вазов" и ЕГ "Д-р Ив. Богоров". Предстои изготвянето на график, който ще е ясен най-рано идния понеделник.
Днес учителят по китайски език заяви, че иска да остане да преподава в Димитровград и след изтичането на десетте месеца. Той заяви че с готовност ще учи български, ако му остава време. Той представи учебниците, с които ще преподава на децата. "Ще започнем първо със звуковете, защото това е основното", коментира пред dgnews Ий. Той се засмя на въпроса колко китайски йерогилфи могат да са научат в рамките на 10 месеца, но сподели, че родния му език не е толкова труден, колкото смята обществото ни.  

Ий показа вляво шестте китайски азбуки, които са претърпели промени през годините. Той уточни, че обучението ще е само на съвременната

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?