DGNEWS.EU

Повече пари за педагозите в Димитровград в новия КТД

Повече пари за педагозите в Димитровград в новия КТД
Nov 06
13:04 2014
Допълнително възнаграждение от 20 лв. за по-висока квалификационна степен на педагогическите съветници в училищата и 10 лв. повече за педагозите в детските градини в Димитровград. Това предвижда новият колективен трудов договор в сферата на образованието, подписан днес между Община Димитровград и представителите на синдикатите. 
В новия КТД бонусите за работещите в училищата стават задължителни. Те ще вземат по една нетна заплата допълнително, разделена на три - за 24 май, 15 септември и Коледа.

В срещата участваха кметът Иво Димов и шефката на хуманитарната дирекция Антоанета Шаркова; председателят на съюза на работодателите в сферата и директор на СОУ "Л. Каравелов" Валентин Христов , председател на учителския синдикат към КТ „Подкрепа“ Костадинка Ангелова и Янко Попов от синдиката на българските учители.
И двете страни определиха новия КТД като балансиран, предвид финансовите възможности на Общината. Те бяха единни и в мнението, че има какво да се надгражда и че проблемите в образованието на местно ниво трябва да се решават с диалог.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?