DGNEWS.EU

„Неохим” зарадва с интерактивни дъски две училища в Димитровград

„Неохим” зарадва с интерактивни дъски две училища в Димитровград
Oct 15
14:38 2014

Две интерактивни дъски предостави за нуждите на образованието в Димитровград „Неохим”АД. Модерните електронни системи бяха монтирани и инсталирани в основните училища „Пенчо Славейков” и „Алеко Константинов” от фирмата доставчик със специалисти по информационни обслужване и технологии на дружеството. Това е поредният жест на съпричасност, който торовият производител прави за подрастващите в Димитровград.

Интерактивната дъска е бяла, с чувствителен слой, върху която се проектира изображение от проектор, управляван от компютър със софтуер. Трите елемента на системата – компютърът, интерактивната дъска и проекторът, са свързани помежду си и работят в една цялостна система. Към дъската има т.нар. електронни писалки, които позволяват на нея да работят по две деца едновременно, със софтуер, управляван от учителя.

Дъската с обратния интерфейс, който позволява да се управлява от компютъра, дава възможност детето да пише ръкописно и написаното да влиза обратно в базата данни на компютъра, така че преподавателят после да е наясно кой какво е направил, какви резултати е посигнал.

И в двете учебни заведения  – ОУ „П. Славейков” и ОУ „Ал. Константинов” интерактивните дъски ще се ползват в часовете по природни науки – биология, физика, химия, както и за други предмети, по които учителите са подготвили презентационни материали.Директорът на ОУ „П. Славейков” Снежана Ангелова благодари на ръководството 

на „Неохим” в лицето на директора на „РИО” инж. Мирослав Димитров0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?