DGNEWS.EU

ПМГ представя най-интересните IT професии

ПМГ представя най-интересните IT професии
Oct 13
18:14 2014
Европейската седмица на програмирането от 11 до 17 октомври ще отбележи ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград. Във фоайето на третия етаж на училището вече е подредена изложба на тема „Професии в информационните и комуникационни технологии“.

"Експозицията е подготвена от Методическото обединение по информатика и информационни технологии. Тя представя най-търсените професии свързани с комуникационните и IT технологиите и необходимите знания, които кандидатитие за работа трябва да притежават като програмни езици и др.", сподели пом.-директорът на ПМГ Валентина Делчева. По думите й учениците ги привлича създаването на интернет сайтове, приложения за мобилни телефони и техния дизайн, защото тези умения се търсят на пазара, има реализация и доходите, които младежите получават са добри.   

Валентина Делчева
"Искаме да насочим вниманието на младите хора към различни сфери на приложение на технологиите. Изложбата е към всички ученици, а не само към запалените по информатиката. Много наши възпитаници като студенти намират работа в области с IT технологии. Благодарение на знанията и езиците, които изучават, намират реализация в кол центрове и аутсорсинг компании", коментира директорът на ПМГ Илияна Славова. 
В рамките на Европейската седмица, училището ще проведе и лекция за перспективите и развитието на информатиката и информационните технологии. Тя ще се състои на 17 октомври от 14:30 часа в 47 кабинет с водещ преподавателят по информатика в ПМГ Димитър Георгиев. 
Проявите са отворени за посещения.0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?