DGNEWS.EU

Откриха официално ремонтирната детска градина в Горски извор

Откриха официално ремонтирната детска градина в Горски извор
Sep 17
20:06 2014
В обновена и ремонтирана детска градина ще учат занапред децата в едно най-големите села в общината Горски извор. В церемонията по прерязването на лентата наред с градоначалника Иво Димов и кмета на селото Янко Янев се включиха и щастливите деца. Днешното събитие уважиха водачът на листата на ГЕРБ Делян Добрев, общински съветници и жители от селото. А децата поздравиха гостите с кратка програма. 

Ремонтът на градината възлиза на стойност 151 550 лв. и е с изцяло с общински средства. Цялостна подмяна на съществуващата дограма с ПВЦ, саниране на сградата с топлоизолация по фасадните стени и силиконова мазилка; нова водопроводна и ел.инсталации, климатизация, соларна инсталация, цялостна шпакловка и вътрешно боядисване, нови гранитогрес на терасата и тротоарната настилка около сградата. Сградата отвътре е шпаклована и боядисана, поставен е теракот и ламинат по пода, окачен таван, фаянсова облицовка по стените на сервизните помещения и кухнята.
Детската градина в с. Горски извор е създадена през 1962 г. През месец октомври 2008 г. с решение на Общински съвет - Димитровград се обединяват забавачките в селата Ябълково, Добрич и Горски извор в Целодневна детска градина № 5 с център с. Горски извор и филиали в с. Добрич и с. Ябълково. В момента в градината се обучават 24 деца в една смесена група от 3 до 6 години.
От 10 години по сградата не е извършван основен и текущ ремонт. Ремонтът стартира през месец юни 2015 г. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?