DGNEWS.EU

Училищата в Димитровград цветни и съпричастни към бедстващите от наводненията

Училищата в Димитровград цветни и съпричастни към бедстващите от наводненията
Sep 15
15:01 2014
Всички училища в Димитровград заявиха съпричастието си към пострадалите от наводненията и природните бедствия в страната и общината. Из повечето школа вече са поставени кутии, в които до края на седмицата ще се набират средства за бедстващите семейства. 

Независимо от отправения по-рано призив заделените средства за букети да отидат за дарения на пострадалите, 15 септември в Димитровград бе не само цветен, но и пъстър от много балони. Така бе и в детските градини, които днес също дадоха своебразен старт на учебната си година с тематични тържества. 
По традиция местната власт уважи преподавателите и учениците в първият учебен ден. Най-трепетен и емоционален 15 септември бе за секретаря на община Димитровград Венета Стоименова, която днес изпрати сина си Калоян първокласник в ОУ "П. Славейков". 
Кметът Иво Димов отправи приветствие към учители и ученици от СОУ "Л. Каравелов", където първокласниците получиха ключа на познанието. Неговите заместници Яшо Минков и Светослав Стойков присъстваха на тържествата съответно в ПМГ "Иван Вазов" и ЕГ "Д-р Иван Богоров". 
В ОУ "Ал. Константинов", където гостува шефката на отдел "Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми" Антоанета Шаркова, първолаците бяха посрещнати с голяма шестица от цветя.

Кметът Иво Димов уважи тържеството в СОУ "Л. Каравелов"


0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?