DGNEWS.EU

Професионалната гимназия в Димитровград освети новото си знаме в първия учебен ден

Професионалната гимназия в Димитровград освети новото си знаме в първия учебен ден
Sep 15
13:00 2014
С освещаване на ново знаме на училището започна тържеството си по повод 15 септември Професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Димитровград. Новият флаг е изработен заради извършеното през лятото обединение на училището с бившия минен техникум. Ритуалът по освещаването изпални отец Георги, който поръси за здраве ученици, преподаватели и гости.

"Пред нас е различна учебна година - навярно тя ще бъде по трудна, по предизвикателна, по проблемна, дано да е по успешна и интересна. Заедно ще преооделем трудностите по пътя на познанието и ще продължим да доказваме мотото на нашето училище "Променяме настоящото, за да изграждаме бъдещето!". Колеги разчитаме на вашето търпение, на безграничната ви всеотдайност и съпричастие. Убедена съм, заедно ще се справим, както досега.", заяви в словото си директорът на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Янка Гочева.   
Лично приветствие към учениците и преподавателите отправи председателят на ОбС - Димитровград Стефан Димитров и директор "Човешки ресурси" в "Неохим" АД."Днес поставяте ново начало за училището, което ще ви даде и нови предизвикателства пред знанията и професиите, в които ще се обучавате. Важно е не само да посещавате часовете и да се вслушвате в преподавателите, а и желанието ви за успех. Знайте, че завършвайки това училище, вие ще имате място за реализация, но успехът зависи само от вас. На добър час!", заяви Стефан Димитров. 
В словото си регионалният председател на Конфедерацията на работодателите и индустиралците в България припомни, че в миналото гимназията е била най-голямото и най-добро професионално училище в страната, и посочи че нейн възпитаник е настоящият вътрешен министър Йордан Бакалов.  
По традиция в гимназията бе издигнат националния трибагреник, а учениците бяха посрещнати на прага с хляб и мед и звън на училищен звънец. В Професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" ще се обучават 274 ученици в 13 паралелки. 
Общият брой на паралелките в обина Димитровград е 202. В ПМГ "Ив. Вазов" тази година ще се обучават 490 ученици в 20 паралелки, а в ЕГ "Д-р Ив. Богоров" ще има 308 възпитаници, обединени в 12 паралелки.

Янка Гочева

Стефан Димитров0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?