DGNEWS.EU

И училище в Димитровград призова: Без цветя на 15 септември, парите за пострадалите!

И училище в Димитровград призова: Без цветя на 15 септември, парите за пострадалите!
Sep 10
13:32 2014
Колективът на димитровградското СОУ "Любен Каравелов" официално подкрепи инициативата на шуменските си колеги - родителите да не купуват цветя за първия учебен ден, а да дарят средствата за пострадалите от наводненията в Димитровградско. 
Инициативата е била одобрена на педагогически съвет в училището завчера. За целта в училището ще има специални дарителски кутии, където желаещите могат да подкрепят каузата. Дарение вместо печалби за търговците на букети, които в първия учебен ден се харчат между 5 и 15 лв. 
Припомняме, че при пороите на 5 и 6 септември пострадаха Странско, Меричлери, Злато поле, Голямо Асеново и кварталите Мариино, Вулкан, Черноконево и Изток. В дарителската акция в СОУ "Л. Каравелов" могат да се включат и всички граждани, уточняват от училището. СРед засегнатите има и ученици на школото. 
Идеята на 15 септември родителите да не купуват цветя, а да дарят средствата на пострадалите семейства тръгна от Шумен. Учители от тамошното училище "Сава Доброплодни" отправиха призива към родителите в цялата страна.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?