DGNEWS.EU

Социален проект даде равен старт в училище на 75 деца в Димитровград

Социален проект даде равен старт в училище на 75 деца в Димитровград
Aug 16
14:14 2014
Допълнителна подготовка за равен старт в училище за 75 деца от Димитровград приключи с празник вчера.Лятното училище по проекта за Социално включване "Да за децата на Димитровград" стартира в началото на месец юли. Заниметлното обучение се проведе в квартал „Изток” в Димитровград, град Меричлери и селата Черногорово и Радиево. Заселен интерес към услугата имаха най-вече ромчетата от кв."Изток", където бяха сформирани две групи от деца, които ще продължат подготовката си до септември.

В рамките на лятното училище децата овладяваха елементарни познания в областта на математиката, околния свят, упражнения за развиване на фината моторика. В рамките на две образователни екскурзии, малчуганите посетиха читалище, библиотека, парк.
Медиатори и педагози работиха за повишаване информираността на родителите и близките на децата включени в проекта за ползите от летните занимания и последващото им успешно интегриране в училище. Услугите по проекта за Социално включване са безплатни, а за децата бяха осигурени необходимите ученически пособия за първи клас. Сред подаръците бяха още ученическа раница и несесер с учебни принадлежности.
Вчера края на лятното училище за юли бе отбелязано с празнична програма в село Черногорово. Децата декламираха, пееха, изнесоха кратка драматизация по известна българска народна приказка и показаха усвоените знания за краткия период от един месец.
Родители поискаха и догодина общината да има подобна инициатива.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?