DGNEWS.EU

Фитнес уред на стадион "Миньор" даде фира

Фитнес уред на стадион "Миньор" даде фира
Aug 28
12:33 2013
Неизвестни апаши са откраднали един от фитнес уредите на стадион "Миньор" в Димитровград, алармираха наблюдателни димитровградчани. Изчезнала е люлката за упражнение на долните крайници, която стимулира кръвообращението и подобрява функциите на сърцето и белите дробове. От общината уточниха, че люлката не е открадната, а е дадена на ремонт и скоро отново ще радва фитнес маниаците.
Площадката е любимо място и за децата от квартала 
По думите на редовни посетители на спортната площадка обаче вандалски прояви са налице. Преди дни те забелязали, че по друга люлка има оставени следи от железен лост, вероятно в опит да бъде откачена от нитовете. В действителност спортната площадка няма висока ограда, която да се заключва и да я предпазва от нощни набези. Непосредствената й близост до стадиона също не гарантира надеждна охрана, защото мястото е проветриво и буквално представлява разграден двор. Близостта на уредите до улица и високата растителност, с които са оградени ги превръщат в лесна мишена за апашите. Болно ни е да виждаме как едно добро направено за града, е оставено на произвола на съдбата, коментират разочаровани димитровградчани. 
Площадката няма ограда, която да я предпазва от набезите на крадци
Спортната площадка беше изградена преди години благодарение на финансовата помощ на фондация "Работилница за граждански инициативи" и Еврофутбол, в рамките на благотворителната кампания "Избери да спортуваш". Днес тя е любимо място не само за помпащи мускули тийнейджъри, но и за много деца и възрастни хора, идващи да спортуват на открито.    

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?