DGNEWS.EU

Умуват за нов директор на слетите гимназии в Димитровград?

Умуват за нов директор на слетите гимназии в Димитровград?
Jul 21
16:05 2014
С нов временен директор може да се окаже новообразуваната професионална гимназия "Проф. д-р Ас. Златаров" в Димитровград, след сливането на бившия минен техникум и Химията. Намекът за гласената от управляващите рокада в ръководството на училището дойде от председателя на ОбС Стефан Димитров. 

Ще има ли нов директор и кой ще е той ще се разбере след 25 юли. Тогава изтича 14-дневния срок за обжалване на министерската заповед за сливането на двете училища. Такова обаче няма да има, защото сливането идва като естествен процес.  
При всички положения новия директор ще бъде назначен временно на поста до провеждането на нов конкурс за директор на обединената гимназия, какъвто към момента няма. Процедурата може да се забави заради чаканата оставка на правителството и назначаването на нов министър на образованието, и наближаването на новата учебна година. 
До момента в средите се говори, че на шефското място в "Проф.д-р Ас. Златаров" засега остава настоящата директорка Янка Гочева, тъй като тя има още година-две до пенсия. Няма яснота колко ще бъдат съкратените, но със сигурност оптимизация на персонала ще има, заяви Димитров. Към момента не е ясно и как е изпълнен план приемът в двете училища, който продължава до края на месеца. 
Който е да е новия директор той ще стопанисва 3 учебни бази - на двете слети училища, и на закрития преди време строителен техникум "Пеньо Пенев" в града. Според Стефан Димитров тези имоти могат да се управляват ефективно само след промяна в държавните такси за наем на сградите. "Сегашните цени могат и да ставата за София, но за Димитровград те са прекалено високи. Новият директор ще трябва да настоява пред МОН за тяхното намаляване. При едни разумни цени сградите и помещенията ще могат да се отдават за различни цели, като средствата от наема ще остават в бюджета на училището", обясни Димитров.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?