DGNEWS.EU

Общината към училищата: Бъдете по-активни с проектите, парите ви очакват

Общината към училищата: Бъдете по-активни с проектите, парите ви очакват
Jul 16
17:37 2014
Две училища в Димитровград ще получат финансиране на своите проекти от общинската програма "Димитровград на младите". Одобрените в първата сесия тази година са ОУ "П.Славейков" за проекта им "Лаборатория на доброто" и ПМГ "Иван Вазов" за организиране на събитието "Вечер на таланта". 

Общинската субсидия, която те ще получат е приблизително по 1 000 лв. В сесията са участвали общо три проекта, като този на ЕГ "Д-р Иван Богоров" за празник на народните будители е върнат за доработка, съобщи председателят на комисията, разпределяща средствата общинската съветничка Виолета Желева.
Тя сподели, че програмата "Димитровград на младите" се реализира успешно. Желева припомни, че целта е стимулиране на изявата, таланта и лидерството сред децата и учениците в община Димитровград. 
Общо 10 000 лв. са средствата заложени за тази година. Остатъкът ще бъде разпределян през втората сесия. Срокът за подаване на разработки е 31 октомври. С проекти за общинско финансиране могат да кандидатстват всички общински и държавни училища в димитровгрдска община. Могат да се финансират и спортни прояви като различни ученически турнири. 
Училищата да имат по-голяма активност, за дможе средствата да бъдат усвоени, призова днес и кметът Иво Димов, който подписа договори за отпускане на средствата с директорите на ПМГ Илияна Славова и на ОУ "П. Славейков" Снежана Ангелова. Миналата година по прогарама общината финансира общо 7 разработки.
От своя страна Славова И Ангелова отчетоха добри постижения на децата по програмата и заявиха че макар сумите да не са големи те са в помощ на училищата.  Виолета Желева

Илияна Славова и Снежана Ангелова

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?