DGNEWS.EU

10 задържани при спецакция срещу купуването на гласове в Хасковско

10 задържани при спецакция срещу купуването на гласове в Хасковско
Nov 05
10:13 2021

Общо 5 досъдебни производства, от които три по чл. 167 от НК и две - по чл.252/лихварство, са образувани в рамките на проведените действия. Задържани са 10 лица, съпричастни към извършените престъпления. Данните са до момента, полицейските действия срещу купуването на гласове в област Хасково продължават, информират от ОДМВР-Хасково.

В рамките на проведена операция на територията на Симеоновград са били задържани баща и син, които поради здравословни причини не са били приведени в ареста на МВР. Още трима мъже, подпомагащи престъпната дейност са със заповеди за задържане и предлагащи облаги от различен характер. В техни адреси  са открити  25 000 лв.,  валута и списъци с имена. По случая е образувано досъдебно производство.

Извършени са процесуално-следствени действия и на два адреса в Любимец.  От единия са иззети 75 000 лв., половин килограм злато и много ценни предмети, лични и дебитни карти, а от другия - 65 000 лв. Задържани са двама мъже, разследването продължава в рамките на образуваните две досъдебни производства.

В село Малко градище е проверен търговски обект, в който са открити списъци с имена. След проведени  процесуално следствени действия е образувано досъдебно производство. По случая със заповеди за задържане са били двама, които по-късно са освободени също поради здравословни причини.

На територията на Хасково е задържано едно лице, десетина са разпитани. Открит е списък с имена, както и предлагани облаги за "правилно" гласуване. По случая също е образувано досъдебно производство, съобщават от полицията.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?