DGNEWS.EU

Кметът предлага изграждане на външен асансьор до Covid зоната в болницата

Кметът предлага изграждане на външен асансьор до Covid зоната в болницата
Sep 29
18:00 2021

Предложение да се изгради външен асансьор за достъп до Covid зоната в димитровградската МБАЛ „Света Екатерина“, предлага кметът на общината Иво Димов в извънредна докладна до общинския съвет. Стойността на дейностите по обособяването на съоръжението е 148 391,03  лв. с ДДС. Предложението трябва да се разгледа от съветниците на утрешното заседание на местния парламент.

През месец юни тази година община Димитровград внесе в Министерството на здравеопазването предложение за проект за изграждане на външен асансьор на болницата. Министерство на здравеопазването информира с писмо днес, кмета, че предложените за финансиране дейности са допустими и ще бъдат включени в проектното предложение, което се изготвя от ведомството. Всички дейности, заложени в инвестиционния проект, следва да бъдат изпълнени и отчетени преди края на 2023 г.

Кметът иска съгласието на ОбС да сключи споразумение за партньорство с МЗ за изпълнение на проекта, който ще се реализира по процедура „Мерки за справяне с пандемията“ на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Процедурата цели осигуряване на възможност за подпомагане въвеждането на специфични мерки за мобилизация на инвестициите в системата на здравеопазването срещу разпространението на COVID-19, по линия на инструмента REACT-EU, чрез изменение на ОПРР 2014-2020 и включване на нова Приоритетна ос 9 „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?