DGNEWS.EU

Масови случаи на кражби в Димитровградско, задържаха банда

Масови случаи на кражби в Димитровградско, задържаха банда
Mar 19
11:00 2021

Криминалисти от полицията в Димитровград установиха шестима мъже, две жени и двама непълнолетни, извършители на кражби. Вчера при операция за противодействие на битовата престъпност, под контрола на Районна прокуратура -Димитровград, служителите са разкрили четирима мъже с двама непълнолетни, извършили кражби в Меричлери. Задържан е 32-годишен с непълнолетния си син на 12 г., които откраднали медна пръскачка от дом на димитровградчанин. В хода на работата станало известно, че детето заедно с друго момче на 10 г. и трима младежи на 19г., 21г. и 27г. са откраднали агрегат, топ поцинкована мрежа, арматурни пръти, компресор и електрожен, собственост на жител от Меричлери. Част от инкриминираните вещи са открити, пълнолетните са задържани до 24 часа.

В управлението е доведена и 28-годишна , която отнела от имот в Меричлери бойлер, пералня и 60 метра кабел. Жената признала деянието си и описала механизма на извършването му. Още една жена е била доведена за кражба. 51-годишна димитровградчанка задигнала забравен мобилен телефон от чейнджбюро в града. След сигнал от собственика му, извършителката е издирена, признала действията си и върнала открадната вещ. Стартирало е бързо производство. 

60-годишен също е описал как е извършил две дребни кражби в бригадирския град. Мъжът от с. Длъгнево откраднал в различни дни от месеца, кутия с олово, стопер за топче и рибарска мрежа от един и същи магазин. Разкаялият се възстановил сумата на откраднатото.

В ареста на управлението е бил познайник на полицията на 45г. Полицаите са установили, че е откраднал 23 кг арматурно желязо от блок на улица „Възраждане“, за което е заведено бързо производство.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?