DGNEWS.EU

Община Димитровград обяви конкурс за книгоиздаване

Община Димитровград обяви конкурс за книгоиздаване
Mar 05
18:11 2021

Конкурс за финансово подпомагане на книгоиздаването в община Димитровград за 2021 година, обявиха от администрацията. За финансова подкрепа могат да кандидатстват автори с ръкописи на: художествена литература – стихосбирка, роман, сборник разкази, драматургия, книга за деца; литературознание – литературна история, монография, литературна критика; или литературни произведения от областта на история, културология, краезнанието, като приоритетни са издания,            засягащи димитровградския регион или личности с принос за културния облик на града и общината.

Право да кандидатстват за финансова подкрепа имат лица с адресна регистрация по постоянен адрес на територията на община Димитровград или читалища и други юридически лица с нестопанска цел, чието седалище и адрес на управление са на територия на общината.

Кандидатите да не са подпомагани финансово по същата наредба през последните две години и да нямат присъдена друга местна или национална финансова подкрепа за проекта, с който кандидатстват.

Един кандидат не може да кандидатства с повече от един проект, а средства за преиздаване на вече издадени творби не се отпускат. Не се финансират разходи за представяне, рекламиране и книгоразпространение на изданието.

Крайният срок  за кандидатстване с проектите е 29 април 2021 г.

Повече за нужните документи вижте в обявата на сайта на Община Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?