DGNEWS.EU

Кои димитровградчани влизат в листите за парламентарните избори, засега

Кои димитровградчани влизат в листите за парламентарните избори, засега
Mar 01
14:41 2021

Вече са ясни водачите и част от листите на основни политически играчи в парламентарните избори на 4 април 2021 г. за хасковския избирателен район.

Бившият министър по енергетиката Делян Добрев ще води коалицията ГЕРБ-СДС. Сред местните имена в листата, на шеста позиция е председателят на КРИБ-Хасково Стефан Димитров, който е димитровградчанин. Трета в листата на ГЕРБ е настоящата председателка на местния парламент в Димитровград Гергана Кръстева.

Също на трета позиция, но в листата на БСП, е досегашния депутат от Димитровград Виолета Желева. Както стана ясно социалистите в района води Велизар Енчев.

Димитровградчанката Катя Панева води „Демократична България” в 29-ти многомандатен избирателен район. В листата фигурира и името на димитровградския адвокат Тодор Ташев. Листата ще бъде официално регистрирана утре, съобщиха от партията.

Димитровградчанинът Данаил Вълков е четвърти в листата на „Има такъв народ“. Партията на Слави Трифонов регистрира листата си за Хасково вчера, а неин водач е Филип Станев.

ДПС ще води младежкият лидер на движението Сезгин Мехмед, а ВМРО Александър Сабанов.

Все още не е ясно кой ще води хасковската листа на „Отровното трио” и „Изправи се.бг” на Мая Манолова.

Повече и подробно за листите с кандидати за народни представители в 45-ия парламент може да прочетете на интернет страницата на Районна избирателна комисия - Хасково.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?