DGNEWS.EU

753 членове в секциите на парламентарните избори в община Димитровград

753 членове в секциите на парламентарните избори в община Димитровград
Feb 23
08:41 2021

753 ще са членовете на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 4 април избори за 45-то Народно събрание в община Димитровград. На вчерашните консултации представителите на партиите и коалициите се съгласиха с предложното разпределение от кмета на община Димитровград Иво Димов и секретаря Венета Колева за съставите на СИК в общината. НА срещата бе обсъдено и предстоящото ваксиниране на членовете на СИК и други организационни въпроси свързани с подготовката на изборите.

На територията на община Димитровград броят на избирателните секции остава 91.  Най-много места - 268 в тях ще има ГЕРБ, следвана от БСП с 197 места. С по 91 места в комисиите ще разполагат „Обединени патриоти“ , ДПС и „Воля“ и 15 места ще има „Демократична България-Обединение“.

Съгласно изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК ПП ДПС, КП „Обединени патриоти” и ПП ВОЛЯ получават по един член във всяка секционна комисия на територията на общината. Коалиция „Демократична България, представени само в Европейския парламент получават до 2% от общия брой членове на СИК за цялата община. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?