DGNEWS.EU

Почит към Левски отдадоха в Димитровград

Почит към Левски отдадоха в Димитровград
Feb 19
13:26 2021

Кметът на община Димитровград Иво Димов, председателят на Общински съвет Гергана Кръстева, общински съветници, представители на политически партии и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски по повод 148 години от гибелта на Апостола. Днес в Димитровград тъжната годишнина бе отбелязана с признателност пред подвига и делото на Левски и с почетен детски караул на деца от ОЦТИ „Галаксико”.

„Днес прекланяме глава пред живота и делото на един от най-великите синове на България - Апостола на свободата Васил Левски. Отново си припомняме заветите и посланията, които  той ни остави. 148 години след смъртта му, думите му звучат все така актуално, провокират ни и ни карат да се замислим достойни ли сме за тях. Във време, когато сме свидетели на рушене на ценности и идеали, все по-важно е да се обръщаме назад към идеите, които Левски ни завеща. Може би те са разковничето за единението на българската нация, на българския народ и неговия бъдещ просперитет. Ние сме тези, които със собствените си дела трябва да ги възпитаваме и в децата - за бъдещето на България. Защото днес отговорността за "чиста и свята Република" е наша. Дълбок поклон, Апостоле!”, се казва в обръщение на кмета на община Димитровград Иво Димов.

Макар и без официална церемония заради противоепидемичните мерки, десетки сведоха глава пред подвига на националния герой  и от сутринта паметникът на Левски беше обсипан с цветя от жители на Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?