DGNEWS.EU

Нов дом за баба Иванка монтираха димитровградските пожарникари

Нов дом за баба Иванка монтираха димитровградските пожарникари
Feb 18
13:18 2021

Тази сутрин бе доставен оборудваният фургон за 72-годишната баба Иванка от село Злато поле, чийто дом изгоря преди няколко дни. Да изрази своята подкрепа към възрастната жена на място бе председателя на общинския съвет Димитровград Гергана Кръстева. Тя благодари за светкавичната реакция на кмета на общината Иво Димов и главен комисар Николай Николов за оказаната помощ.

Операцията по поставянето на двутонния фургон бе координирана на място лично от шефа на Районната служба пожарна безопасност и защита на населението - Димитровград  главен инспектор Иван Пачов. Два крана бяха необходими за поставянето му в дворното място, където удобно за жената ще бъде подвързан към съществуващата оточна и водоснабдителна мрежа. Фургонът има кухня, санитарен възел и стая. 

Гергана Кръстева обяви, че в Общинския съвет вече е входирана докладна за еднократна помощ на самотната старица, като сподели, че нейното предложение ще бъде тя да получи максималния размер по съществуващата наредба. Кръстева каза, че още от днес жената ще започне да получава топла храна по програмата "Топъл обяд", както и се ангажира с цялостното дооборудване на временния дом на жената. "Тук съм, за да знае всеки гражданин на общината, че не е сам и че има подкрепата на институциите", сподели Гергана Кръстева. 

С помощта на кмета на селото Иван Тенчев вече са подадени документите за издаването на нова лична карта, която жената загуби наред всичките си пари и цялото си притежавано имущество при изпепеляващия пожар. Трогната от навремената реакция и подкрепа от институците баба Иванка благодари за това, че не е оставена сама в такъв тежък за нея момент. Животът на жената я е лишил от детето й, съпругът й и всички близки хора. В помощ се отзоваха на място и хора от селото, които донесоха на жената дарения от дрехи и хранителни продукти.

Вече се организира кампания за събиране на дрехи, обувки, както и пакетирани хранителни продукти за жената, които могат да бъдат предадени в местната база на БЧК на ул.Цар Симеон 11 от 9.00ч. до 16.00ч. 

Желаещите да помогнат с финансови средства за възстановяването на дома на самотната жена могат да направят това на следната банкова сметка:

Обединена българска банка

Фондация "Подари усмивка"

BG04UBBS88881000916293

за Иванка Костадинова Тилева

В основанието на банковия превод задължително трябва да се упомене за кого се прави дарението.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?