DGNEWS.EU

Кметът насрочи консултациите за съставите на СИК

Кметът насрочи консултациите за съставите на СИК
Feb 18
08:22 2021

Кметът Иво Димов насрочи консултации за определяне съставите на СИК на територията на община Димитровград за парламентарните избори, насрочени за 4 април т.г. Срещата ще се проведе на 22 февруари /понеделник/ от 16 ч. в конферентната зала на общинска администрация, етаж ІІ.

Съгласно чл.91 от Изборния кодекс поканата е отправена към ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени: ПП „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България”, Партия „ДПС”, Коалиция „Обединени патриоти”, ПП „ВОЛЯ” и КП „Демократична България", във връзка с провеждане на консултации за определяне на съставите на СИК на територията на община Димитровград. В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени. При провеждане на консултациите, трябва да представите описаните н Решение № 2062-НС/16.02.2021г. на ЦИК необходими документи.

На официалния сайт на Община Димитровград -  www.dimitrovgrad.bg е създадена секция ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021, където се помества актуална информация по организационно-техническата подготовка на предстоящите избори.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?