DGNEWS.EU

45 зрелостници получиха дипломите си от Химията

45 зрелостници получиха дипломите си от Химията
Jun 26
15:52 2014

Днес зрелостниците от випуск 2014 от ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ се събраха за последен път в училище, за да получат своите дипломи и свидетелства за професионална квалификация. Г-жа Рискова, временно изпълняващ длъжността директор в химическата гимназия, първа поздрави вече дипломираните ученици и им пожела да следват мечтите си, никога да не се отказват и да помнят, че винаги могат да се обърнат към учителите си за помощ и подкрепа. След нея с топли думи и напътствия се обърнаха и преподавателите по специалните предмети, с които учениците са имали най-много часове през изминалите години – г-жа Нанева, г-жа Къшева и г-жа Гергинова.

 От името на учениците от специалност „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“ се изказа Гергана Петрова, която благодари на всички учители за положените усилия и най-вече на класната си г-жа Канева. Страхотна изненада за присъстващите бе съвместното изказване на Симона Радева от специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП“ и Красимир Грудев от специалност „Автоматизация на непрекъснати производства“. Те бяха подготвили почти римувана характеристика на учителите си и с лека закачка показаха какво са получили от тях за изминалите четири години и с какво ще ги запомнят. След тази емоционална част започна същинското раздаване на документите. 

45 ученици на ПГХХТ получиха своите дипломи за завършено средно образование. От тях свидетелства за трета професионално-квалификационна степен „Химик-технолог“, „Лаборант“ и „Техник по АНП“ получиха 30 ученици.  С трети документ - за професиите  „Козметик“, „Хлебар-сладкар“ и „Оператор на компютър“ – пък се сдобиха 40 ученици. След като получиха своите документи, учениците, учителите и гостите на тържеството се събраха в градинката  пред т.н. Стара сграда на училището, където 65-ят випуск на гимназията засади брезичка. Така се постави началото на създаването на брезова горичка, като идеята е всеки следващ випуск да сади свое дръвче. Бъдещата брезова гора ще е място не само за отмора, но и за провеждане на интерактивни часове, тъй като ще се поставят пейки и маси. За випуск 2014 бе подготвена и друга изненада – учениците събираха капачки от бутилки и с тях направиха пеперуда, която ще бъде поставена на стария дъб в двора на училището.0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?