DGNEWS.EU

Стартира общински конкурс за мартеници „Пижо и Пенда 2021“

Стартира общински конкурс за мартеници „Пижо и Пенда 2021“
Jan 20
09:00 2021

Общински конкурс за изработка на мартеници „Пижо и Пенда 2021“ обявиха Община Димитровград и Детския и младежки център в града. В него могат да участват деца и ученици от училищата и детските градини в общината, читалища, извънучилищни звена и неправителствени организации.

Конкурсът се провежда в две категории - „Мартеници“ и „Кукла, пано или накит“. Участниците ще се състезават в 4 възрастови групи - до 7 г.;  I - IV клас; ІV-VII клас; и  VIII-ХІІ клас. Мартениците ще се оценяват за оригиналност, техника, българската народна традиция, и използвани материали. Всяко изделие трябва да има етикет с име и фамилия на участника; клас и училище/извънучилищно звено; Категория; Телефон за контакт. Ще бъдат връчени индивидуални  награди за I, II, III място, като за победителите са предвидени грамотa и предметнa наградa.

Готовите творби трябва да се предадат на входа на ОП ”Детски и младежки център” Димитровград до 17:00 ч. на 17 февруари 2021 г. Официално награждаване на общински конкурс „Пижо и Пенда 2021“ и откриване на изложба „Българската мартеница – идентичност и красота“, ще се състои на 25 февруари  2021г. от 17:00ч. в лятната градина на ОП“Детски и младежки център“.Изпратените творби няма да бъдат връщани на участниците. С тях ще бъде украсена лятната градина на ОП „Детски и младежки център“ за радост на всички граждани на Димитровград.

За повече информация: Ивелина Тонева  Тел.: 0897500102 или във Фейсбук на: https://www.facebook.com/DMCDIMITOVGRAD/.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?