DGNEWS.EU

КПКОНПИ иска отнемане на незаконно придобито имущество на изнудвачи

КПКОНПИ иска отнемане на незаконно придобито имущество на изнудвачи
Jan 18
17:40 2021

Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ) иска отнемане на незаконно придобито имущество от В.Н.К., Х.Н.И., В.Н.И - участници в организирана престъпна група. Те са обвинени в изнудване и извършване на банкови сделки без разрешение, а по искането на КПКОНПИ са образувани граждански дела, съобщиха от Окръжен съд – Хасково. Тримата са от небезизвестния ромски клан от димитровградския кв. "Мариино", занимаващ се с лихварство. Те са признати за виновни съгласно споразумение, одобрено от Специализирания наказателен съд.  

Общият размер на исковете е за 686 495.29 лв., с претенции и за отнемане на 10 недвижими имота и 3 моторни превозни средства.

Организираната престъпна група е създадена с користна цел, като лицата са участвали при извършването на изнудвания, придружени със заплахи за убийство, както и в отпускането на заеми срещу лихва, без да притежават издадено разрешение за подобна дейност, информират от съда.

Припомняме, че членове на ромския клан от потомствени лихвари ​бяха арестувани през 2019 г. при акция на ГДБОП и Специализираната наказателна прокуратура в Димитровград. Закопчани бяха петима от шестимата братя Хамдиеви, извести в града като Хамдитата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?