DGNEWS.EU

Община Димитровград въведе нова електронна услуга за плащане на глоби по електронен път

Община Димитровград въведе нова електронна услуга за плащане на глоби по електронен път
Jan 18
17:17 2021

Община Димитровград активира нова електронна услуга „9000 Заявление за заплащане на глоба по електронен път“, съобщават оттам. Тя може да се заяви през сайта на общината от раздел електронни услуги  https://www.dimitrovgrad.bg/bg/elektronni-uslugi - Местни данъци и такси или през Портала за достъп до електронни административни услуги на агенцията - www.egov.bg.

За да се заплати фиш по електронен път е необходимо гражданите предварително да имат профил в Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) на ДАЕУ – https:// edelivery.egov.bg/. Там заявителят ще получи съобщение за дължимото плащане към избраната община. По-лесният вариант е заявяването на услугата да стане направо от регистрирания профил. След избиране на посочения адрес, заявителят активира бутон „Вход“ и влиза в своя профил с квалифициран електронен подпис (КЕП) или с ПИК на НОИ. С това той на практика извършва своята електронна идентификация.

От профила може да се активира опцията „Заяви еУслуга“ и след последващ избор от бутоните в лявата колона „Услуги, предоставяни от общински администрации“ следва в полето за търсене на услугата горе в дясно да се запише само нейния номер 9000, за да бъде намерена от целия списък на услуги. Активиране на избраната услуга отваря екран, в който има ясни указания за последователността на процеса. Най-напред се изтегля заявлението в PDF формат, което следва да се попълни и запази на диска на компютъра. В профила си в ССЕВ заявителят ще получи съобщение за дължимото плащане към избрана община. Тогава той може директно от профила си да активира опцията „Плати задължения“ и по избрания от него начин да извърши електронното разплащане. Продължаващите повече от 10 месеца ограничения заради пандемията от COVID 19 доказват безспорната необходимост от повече електронни услуги за улеснение на гражданите.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?