DGNEWS.EU

НАП обсъжда с бизнеса промени в законодателството за касовите бележки

НАП обсъжда с бизнеса промени в законодателството за касовите бележки
Jan 14
10:50 2021

Електронни касови бележки ще заместят хартиените в определени икономически сектори, стана ясно на поредно заседание на работната група за внедряване на софтуерна фискализация. Промяната се подкрепя от Националната агенция за приходите, като в близките седмици приходната агенция ще обсъди с бизнеса конкретни текстове за изменение в законодателството.

Паралелно с това продължава съвместната работа по създаване на алтернативен механизъм за отчетност при електронните магазини. Работна група с представители на работодателските и браншови организации обсъжда възможностите за т.нар.  софтуерна фискализация, чийто модел ще бъде представен до края на месец януари. На последното заседание на работната група са коментирани в детайли видовете електронни търговци, които ще могат да ползват новия модел на отчетност, технологичните изисквания и процесите, които да осигурят софтуерната фискализация, както  и правната рамка, която ще е необходима за осъществяване на проекта.

Пълен запис на срещата може да се гледа в YouTube канала на НАП - https://www.youtube.com/watch?v=-cQEoO0qvkw , информират от приходната агенция.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?