DGNEWS.EU

Областният щаб в Хасково с актуални данни за COVID ситуацията и ваксинацията

Областният щаб в Хасково с актуални данни за COVID ситуацията и ваксинацията
Jan 11
18:19 2021

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова свика онлайн заседание на Областния оперативен щаб за борба с COVID 19. Зам.-директорът на РЗИ-Хасково д-р Станимира Тананова обобщи актуалната обстановка и процеса на ваксинация в областта. Тя съобщи, че към момента в областта са извършени 349 ваксинации, от които 44,7% на лекари, 32,6% на специалисти по здравни грижи, 21% на помощен персонал и 1,13% на дентални специалисти и фармацевти. Зам.-директорът на РЗИ-Хасково допълни, че днес са пристигнали още 55 дози от ваксината, които ще бъдат разпределени между МЦ-Димитровград – 10 дози, МБАЛ-Хигия – 35 дози и МБАЛ-Хасково – 10 дози и ще бъдат поставени през тази седмица. Предстои получаването на втората доза от имунизацията, която ще бъде поставена на първите ваксинирани на 18 и 19 януари. 

Директорът на ОД на МВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков отчете, че за периода 4-8 януари са издадени 42 акта за неспазване на мерките, връчени са над 110 предупредителни протокола, извършени са над 190 проверки съвместно с РЗИ и са проверени над 600 лица под карантина.
Директорът на ЦСМП-Хасково д-р Петя Димитрова отчете, че от началото на годината до 10 януари Спешният център се е отзовал на 1567 сигнала, от които 197 със съмнения за COVID 19 или диагностицирани с COVID 19. Д-р Радева допълни, че персоналът разполага с необходимите им защитни средства. 
Началниците на лечебните заведения докладваха заетите легла към момента. В МБАЛ-Хасково са настанени 66 души с COVID 19, 5 от които са настанени в ОАИЛ, а 61 в други отделения. В МБАЛ-Димитровград са заети 8 легла, а 6 души очакват потвърждение. В МБАЛ-Харманли са заети 15 легла. В МБАЛ-Свиленград са настанени 27 души, като 10 са в ОАИЛ. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 16 души, а 3-ма очакват потвърждение. Управителите допълниха, че се усеща значително намаляне на броя на заразени и хоспитализирани с COVID 19 лица. Към тяхното мнение се присъедини и председателят на Регионалната колегия на българския лекарски съюз в Хасково д-р Николай Колев.
Началникът на РУО-Хасково г-жа Христина Боева информира щаба, че към момента 579 са училищните специалисти, заявили желание да им бъде поставена ваксина срещу COVID-19. Непедагогическият персонал, заявил желание да се имунизира - е около 200 души.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?