DGNEWS.EU

Трима младежи задържани за грабежи в Димитровград

Трима младежи задържани за грабежи в Димитровград
Jan 05
09:46 2021

Двама братя на 15 и 18 години и 20-годишен младеж са заподозрени в извършването на два грабежа, съобщават от областната дирекция на полицията. Първият опит за грабеж е извършен в първия ден на годината, но за него 79-годишният потърпевш подал сигнал едва вчера. Старецът съобщил, че движейки се по жп мост над р.Марица е бил застигнат от непознати, които викайки „Давай парите!“ му нанесли удари по главата. Мъжът паднал на земята, а те го преджобили. След като установили, че дядото няма пари у себе си, апашите избягали в неизвестна посока.

Вторият грабеж е бил около 21 часа на 3 януари над 65-годишен мъж в същия район. Тогава потърпевшият, охранител на ремонтиращ се мост заявил, че са го нападнали и съборили на земята, отнели са му фенера от ръцете и избягали. В случая е установено, че грабежа е осъществен от 18-годишния младеж заедно с 20-годишният.

Двамата пострадали не са със сериозни наранявания и са прегледани от медиците. Задържаните са признали деянията си пред разследващите и са описали подробно механизма на извършването им. Мярката им на задържане е до 24 часа.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?