DGNEWS.EU

Коледари наричат за здраве в болницата, даряват 2 метра сурвачка на COVID отделението

Коледари наричат за здраве в болницата, даряват 2 метра сурвачка на COVID отделението
Dec 23
10:50 2020

Коледари ще наричат за здраве и благоденствие на работещите лекари в димитровградската общинска болница "Св.Екатерина" на Рождество Христово, 25 декември. Инициативата е на местните читалища, които искат да отправят своите пожелания в Коледната вечер. С изпълнение на коледарски песни и наричания за здраве, при спазване на всички противоепидемични мерки, ще се включат  коледари от цялата община.

Те ще се съберат преди 17 часа в двора на здравното заведение, за да изкажат своята съпричастност и благодарност към медиците, които в този светъл семеен празник не са със семействата си, а спасяват човешки животи. 

Ще бъде спазена и традицията да има пити, погачи, масленици, тиквеници, плодове, ядки и други традиционни храни, приготвени от самодейците за всеки екип в отделенията на болницата. 

Всеки работещ в здравното заведение ще получи като подарък и специално изработени за тях сурвачки. 136 автентични сурвачки от дрян ще бъдат дарени на медиците, сестрите, санитарите и целия състав на болницата и Спешна помощ в Димитровград.

Сурвачка с височина 2 метра за COVID отделението са подготвили читалищните дейци за здраве на персонала и пациентите. Медиците там ще получат като подарък и специално изработени за тях шалове, изплетени от жените при НЧ "Просвета 1926" село Крум, известно със своите плетива. Същият подарък ще получат и лекарите от Спешните медици в града.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?