DGNEWS.EU

13 с коронавирус в центровете за настаняване в Димитровград

13 с коронавирус в центровете за настаняване в Димитровград
Dec 22
09:10 2020

От РЗИ-Хасково са взети 66 проби на потребители и персонал от Центровете за настаняване в община Димитровград, от които 13 са отчели положителен резултат, а 53 отрицателен.

В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Дъга” в квартал „Черноконево” са изследвани 28 потребители и персонал, от които положителни са 6 потребители и петима от персонала.

В Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост са изследвани 10 души персонал и 15 души потребители, от които положителни са двама потребители.

В Защитено жилище за лица с умствена изостаналост са изследвани 5 души персонал и 8 души потребители, чиито тестове са отрицателни.

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 51 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, 19 от които в община Димитровград. Починали са трима мъже от община Хасково, по един в Минерални бани и Харманли, и жена от община Свиленград. 85 са излекуваните.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3681. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 172. На домашно лечение са 1599 души, починали са 201 и напълно излекувани са 1709 души, съобщават от областния оперативен щаб.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?