DGNEWS.EU

Отделиха 30 000 лв. за изявените деца в община Димитровград през 2021 г.

Отделиха 30 000 лв. за изявените деца в община Димитровград през 2021 г.
Dec 18
12:00 2020

Общинският съвет в Димитровград реши финансовото стимулиране за деца и младежи с доказани постижения през 2021 г. да бъде в размер на 30 000 лв. Средствата ще бъдат заложени в бюджета на общината за догодина, който съветниците предстои да се обсъждат и приемат. Решението бе взето вчера по време на първото онлайн заседание на местния парламент.

Както и досега, средствата ще се изплащат по Наредба 21, която регламентира условията и реда за отпускане на стипендии и еднократно финансово стимулиране на учениците. В наредбата не е фиксирана конкретна сума за обезпечаване на дейностите затова председателят на комисията Тодор Тодоров внесе пред ОбС предложение тя да бъде като тазгодишната.  

„Предвид извънредното положение и наложената извънредна епидемична обстановка голяма част от състезанията в международен, национален и регионален мащаб бяха отложени или не се проведоха. Това значително намали възможностите за изяви и постижения на децата и младите хора от общината, както и броя на кандидатствалите за стипендии и еднократното финансово стимулиране.

Надявам се през 2021 г. да се върнем към нормалния начин на живот, а децата и младежите да имат възможностите да творят, да се развиват, изявяват и завоюват нови успехи в образованието, културата и спорта”, мотивира докладната си Тодоров. През 2020 г. по наредбата за финансово стимулиране бяха разпределени 18 560 лв. на 83 деца и младежи.   

ОбС задели и сумата от 10 000 лева за финансиране на програма „Димитровград на младите” през 2021 г.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?