DGNEWS.EU

112 с коронавирус в областта за денонощие, огнище на заразата в Дом за стари хора

112 с коронавирус в областта за денонощие, огнище на заразата в Дом за стари хора
Dec 17
08:32 2020

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 112 нови положителни случая на коронавирусна инфекция. Четирима са починали и 77 излекувани, съобщават от областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 60; Димитровград – 14; Харманли – 6; Свиленград – 9; Тополовград – 12; Любимец – 4; Симеоновград – 1; Минерални бани – 2; Ивайловград – 3; Стамболово – 1; 

Огнище на вируса е регистриран в Дома за стари хора "Кенана" в Хасково. От взетите 91 проби на потребители и персонал, 23 са отчели положителен резултат. Положителни са 5 души от персонала и 18 потребители. В Дома е извършена крайна дезинфекция и е направено разпределение за отделяне на положителните потребители от отрицателните.

За последното денонощие положителни са и трима потребители от Дома за възрастни хора с психически разстройства в село Радовец, община Тополовград. Заразените са отделени и в социалното заведение ще се извършва крайна дезинфекция от лицензирана фирма.  

Сред положителните лица е и лекар от доболничната помощ от община Тополовград.

Починали са жена на 76 години от община Димитровград, както и две жени и мъж от

от община Хасково.

От началото на пандемията в област Хасково са регистрирани 3446. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест са 189. В МБАЛ-Хасково са настанени - 63. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 21. В МБАЛ-Харманли са настанени - 27. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 26. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 21. В МБАЛ-Хигия са настанени – 6. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 25. На домашно лечение са 1539 човека, починали са 184 и напълно излекувани са 1534 човека.

         

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?