DGNEWS.EU

Проверяват за пожарна безопасност COVID-отделенията и болниците

Проверяват за пожарна безопасност COVID-отделенията и болниците
Nov 17
10:07 2020

Проверки на пожарната безопасност в болничните заведения започва от днес Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Акцентът ще бъде поставен върху новооткритите отделения за лечение на COVID-19, а поводът е пожар в румънска клиника, съобщават от МВР. Целта на проверките е да бъдат осигурени достатъчно безопасни условия на пребиваване на пациентите и да се предотврати тежък пожарен инцидент.

Пожарникарите и ръководителите на болничните заведения ще проверяват състоянието на изградените инсталации – известителни, пожарогасителни, кислородни, електрически и други. Ще бъде проверена и готовността за бързо и безопасно евакуиране на лежащо болните.

Там където все още няма планове за бърза реакция и адекватна намеса, пожарникарите ще съдействат за спешното им изготвяне, а където има – да бъдат актуализирани.

От началото на месец ноември екипите на вътрешното министерство са реагирали на 502 сигнала за съдействие на ЦСМП-София. ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ има готовност да подкрепи и другите центрове за Спешна помощ в страната, ако такова съдействие бъде поискано. От началото на здравната криза близо 400 доброволци са оказали съдействие на повече от 60 000 човека в 31 общини.

Към момента числото на заразени служители в дирекцията е под 200 човека, което е малко под 2% от работещите в нея, съобщи директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов вчера.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?