DGNEWS.EU

Шестима с коронавирус починаха в област Хасково, 75 са новите заразени

Шестима с коронавирус починаха в област Хасково, 75 са новите заразени
Nov 17
09:52 2020

Шестима жители на областта с коронавирус са починали, а новите заразени през изтеклото денонощие са 75, съобщиха от областния щаб. Най-младият загубил битката с болестта е мъж на 50 години от Димитровград, а най-възрастният е 80-годишна жена от Тополовград. Починали са още мъж на 54 г. и жена на 78 г. от община Хасково; жена на 68 г. от община Харманли и мъж на 63 г. от община Свиленград.

Сред положителните с COVID-19 са двама лекари от МБАЛ-Хасково и четири медицински сестри от МБАЛ-Свиленград. Позитивна е и учителка от хасковското ОУ "Никола Й. Вапцаров", която е била последно на работа на 9 ноември, поради което няма карантинирани ученици.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1454. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 121. В МБАЛ-Хасково са настанени - 59. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 12. В МБАЛ-Харманли са настанени - 15. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 8. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 8.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?