DGNEWS.EU

С проект за 600 000 лв. общината ремонтира училището в Радиево

С проект за 600 000 лв. общината ремонтира училището в Радиево
Nov 13
12:02 2020

Община Димитровград спечели проект „Реконструкция и пристрояване на филиал към детска градина „Лилия” в с.Радиево” по Националната програма на МОН "Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища  2020 - 2022".

Проектът на стойност 600 000 лв. е за реконструкция и пристрояване на съществуващата сграда на основно училище "Христо Смирненски" в село Радиево. Целта е да се създаде подходяща и качествена учебна и възпитателна среда за целодневно обучение в две групи по 24 деца от 4- до 6-годишна възраст, от селото и околните населени места (с. Странско, с. Здравец, с.Радиево, с. Бряст, с. Голямо Асеново, с. Малко Асеново).

С реализацията на проекта ще се осигурят условия за пълен обхват на децата в задължителна предучилищна възраст, като се предостави желаната от родителите възможност за целодневно обучение. С ремонта ще се подобрят битовите условия в съществуващите помещения за постигане на максимално ефективна и здравословна образователна среда, ще се осигури възможност децата от селата да получават предучилищното си образование в общинска образователна институция в по-голяма близост до местоживеенето им, информират от общинска администрация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?