DGNEWS.EU

Учителка от ПМГ с коронавирус, 32-ма ученици под карантина

Учителка от ПМГ с коронавирус, 32-ма ученици под карантина
Oct 28
08:50 2020

Учителка от димитровградската ПМГ „Иван Вазов” е с положителен тест за коронавирус. Тя е преподавала на сборни групи от единайсетте класове, поради което под карантина са поставени 32 ученици, информират от областния щаб. В съобщението не се посочва за контактни на учителката други преподаватели от гимназията, които да са под карантина. 

Друг преподавател в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково също е с положителен тест. Той е преподавал за последно в петък, а под карантина са поставени два класа - 9 А и 9 Б.    

В община Димитровград за последното денонощие са регистрирани 6 нови случая, а в хасковска област още 26. Сред положителните е и санитар от персонала в МБАЛ-Хасково.

Починали са мъж на 41 години с хронично белодробно заболяване и жена на 68 години с онкологично заболяване от община Хасково.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 566.

Общо хоспитализираните лица са 67. В хасковската болница са настанени 47, в МБАЛ-Свиленград – 8; в МБАЛ-Димитровград са настанени 4 души. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени петима души. Извън областта в лечебни заведения се лекуват трима. На домашно лечение са 187 човека, починали са 38, а напълно излекувани са 274 човека.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?