DGNEWS.EU

40-годишен димитровградчанин с коронавирус почина, 7 са новите заразени в общината

40-годишен димитровградчанин с коронавирус почина, 7 са новите заразени в общината
Oct 22
09:11 2020

Димитровградчанин на 40 години с коронавирус е починал. Той е бил приет на 18 октомври в МБАЛ-Хасково, а ден по-късно е диагностициран и приведен в ОАИЛ. Мъжът е починал на 21 октомври. Към момента няма информация за придружаващи заболявания, съобщават от областният щаб. Сред жертвите е и мъж на 73 г. от община Хасково с  хронично неврологично и сърдечно заболяване.

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 23 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, като двама са починали и един е излекуван, съобщават от областния щаб.

В община Димитровград има 7 нови случая - три жени на 59 г., 49 г. и 61 г. и четирима мъже на 67 г., 84 г., 59 г. и 62 г. В община Хасково заразените са двойно повече – 14 човека. По един заразен има в общините Свиленград и Минерални бани.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 442 души. Общо хоспитализираните лица са 32, от които през последните 24 часа са приети четирима - трима в Инфекциозно отделение и един в МБАЛ-Свиленград. Едно лице е настанено за лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково. На домашно лечение са 140 човека, починали са 32, а напълно излекувани са 240 човека, информират още от щаба.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?