DGNEWS.EU

Общинският щаб: Ползвайте маски и дезинфектанти на пазарите в Димитровград

Общинският щаб: Ползвайте маски и дезинфектанти на пазарите в Димитровград
Oct 20
08:35 2020

Кметът на община Димитровград Иво Димов свика заседание на Общинският кризисен щаб, на което бе обсъдена актуалната ситуация във връзка със повишаване броя на заболелите от Covid-19. Препоръчва се на всички търговци и посетители на Неделен и Автомобилен пазар да ползват маски и дезинфектанти. Регулярно се извършва дезинфекция на откритото тържище. Скоро ще бъдат монтирани информационни табели, приканващи посетителите да спазват противо-епидемиологичните мерки и дистанция. Мерките на Зеленчуков пазар са съобразно разпоредбите за закрити пространства, където носенето на маски е задължително.

На търговските вериги се препоръчва повишаване на контрола за спазване на дистанция, дезинфекция на входа и често използваните едни и същи предмети, като пазарски колички. Да се следи стриктно и за носенето на маски в обектите. Ще бъдат изпратени писма и до собствениците фирми-превозвачи, за стриктно съблюдаване заповедите на министъра на здравеопазването и мерките против заразата.

Пенсионерските клубове ще продължат да функционират, като на входовете ще бъде измервана температурата на посетителите с термометър. На влизане във всички клубове има осигурени дезинфектанти и маски. Ще продължи да се извършва и регулярно дезинфекцията в тях.

Носенето на маски в закрити пространства е задължително и ще бъде строго съблюдавано и от органите на реда, напомнят от общината. Управителят на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Матей Матеев е докладвал, че общинската болница има готовност при запълване капацитета на областната болница да лекува болни от Covid-19.

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 17 нови случая на коронавирусна инфекция, сред които и 41-годишен димитровградчанин. Починали са мъж на 85 г. от община Димитровград. Бил е в интензивно отделение на лечебно заведение извън областта. Мъжът е имал сърдечно заболяване и е починал на 17 октомври.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?