DGNEWS.EU

Солна стая отвори врати в Димитровград, терапията полезна за деца и възрастни

Солна стая отвори врати в Димитровград, терапията полезна за деца и възрастни
Oct 14
15:04 2020

Солна стая „Calm” отвори врати от днес в Димитровград на централния бул. „България” 1-Б (под тунелите). Помещението, което е единствено по рода си в града, е изцяло покрито със сол и пресъздава максимално условията в солна пещера. На фона на приятна музика, докато седите и се отпускате, специално медицинско устройство, наречено халогенератор, разпръска микроскопични частици специална фармацевтична алпийска нейодирана суха сол в стаята. Приятната атмосфера, удобните кресла, обособеният детски кът и мултимедия, позволяват истинска наслада по време на терапията, споделиха днес първите посетители.

Солната стая в Димитровград позволява индивидуални и групови терапии, както и резервации на цялата стая. На място можете да получите и консултация от специалист за ползите от терапията и условията за нея. Цените, на които се предлага услугата са достъпни, като от днес до 18 октомври посетителите могат да ползват 40% от цените на услугите. Работното време от понеделник до петък е от 9 до 18 ч., а в събота – от 10 до 15 часа.

Повече информация може да се получи и на фейсбук страницата Солна Стая „Calm” – Димитровград. Резервации могат да се правят на тел. 0886 003 035.

Солната терапия е естествено лекарство, чрез вдишването на специалната сол в удобна и контролирана среда. Вдишвайки частиците, те помагат за лекуването и намаляването на дихателни възпаления, отпушване на бронхите, абсорбция на оток, причинен от течност в тъканите и др.

През последните години този род терапия е предпочитана заради доказаните си естествени лечебни ефекти. Подходяща е за бременни, бебета, деца и възрастни. Солната терапия се препоръчва за профилактика, при преболедували респираторни заболявания и за укрепване на имунитета. Тя е 100% естествена, без вторични ефекти, подходяща за всички възрасти. Почиства и пречиства дихателните пътища и белите дробове, бори се със стреса и умората, премахва инфекции и гъбичи по кожата и др.

Сухата сол е супер абсорбираща и има естествени противовъзпалителни и антибактериални свойства. След вдишване солта кара секрета ви да се разреди и втечни, което улеснява изхвърлянето - заедно с патогени, отломки и замърсители. Така помага да запазим дихателните си пътища чисти от мръсотия, за да можем да дишаме с лекота.

За кожата сухата сол служи като абсорбира примесите, регулира нивото на рН и насърчава добрите бактерии. Подобрява защитните и свойства като намалява възпалението и насърчава естественото ексфолиране и регенерация.

Необходимите процедури при всеки са индивидуални, в зависимост от възрастта и състоянието. При първите няколко терапии дихателните пътища се пречистват, затова е възможно да има леко потичане на секрет или лека кашлица, което е сигнал, че солната терапия действа.

Солната терапия е препоръчителна за три основни области на заболяване и поява на алергии:

1. Бели дробове и болести на дихателните пътища като бронхиална астма, хроничен бронхит, кашлица в следствие на пушене, кистозна фиброза, енфизем, тонзилит, отит на средното ухо и фарингит, кашлица, грип, хреми, сенна хрема, ринит, синузит и повтарящи се вирусни инфекции.

2. Кожа и кожни заболявания като дерматоза, екзема и псориазис.

3. Психично здраве и свързаните с него стрес, умора и депресия.

Противопоказания:

  • висока температура - над 37 градуса
  • Сърдечно -съдови заболявания(порок на сърцето,високо кръвно налягане ..)
  • Онкологични заболявания или в ремисия
  • Туберколоза или преболедувани

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?