DGNEWS.EU

До края на месеца набират преброители в Община Димитровград

До края на месеца набират преброители в Община Димитровград
Oct 14
13:32 2020

До 30 октомври продължава набирането на преброители за предстоящото през януари и февруари догодина национално преброяване на населението и жилищния фонд в страната. Кандидатите трябва да подадат заявление по образец в Община Димитровград. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021. 

При предстоящото преброяване в община Димитровград ще бъдат ангажирани над 150 преброители, като най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни.

Преброителите ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Преброителите ще бъдат с "работно време" от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Преброителните участъци в община Димитровград са 259. Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища.Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Кандидатите за преброители могат да подават необходимите документи до 30 октомври 2020 г. в Центъра за административно обслужване/ЦАО/ на Общинска администрация- Димитровград/ бул. "Г.С.Раковски" № 15/, гише №02, всеки работен ден от 08.30  до 17.00 ч.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?