DGNEWS.EU

Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ от 22 октомври в Хасково

Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ от 22 октомври в Хасково
Oct 12
15:56 2020

Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ ще се проведат от 22 до 25 октомври. Едни от най-изтъкнатите български музиканти ще свирят на сцените на ДКТ „Иван Димов“ и на ОНЧ „Заря- 1858“. Всички концерти ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, започват в 19 часа, входът е свободен.

Музикалните дни ще открие на 22 октомври с концерт Камерен ансамбъл СОФИЙСКИ СОЛИСТИ с диригент Пламен Джуров и солисти: Стоимен Пеев – цигулка и Евгени Николов – цигулка. Концертът ще бъде в залата на ДКТ „Иван Димов“. В изпълнение на „Софийски солисти“ публиката ще се наслади на Сюита „Дон Кихот” на Георг Ф. Телеман, Й. С. Бах- Стоковски - Прелюд в до минор, Й. Хайдн - Дивертименто в ла мажор, Д. Ненов - Шест миниатюри, Георги Зл. Черкин – Севданаи П. Сарасате- Навара за две цигулки оп.33.

На 23 октомври на сцената на ОНЧ „Заря- 1858“ гостува СИМФОНИЕТА ВРАЦА с диригент  Христо Павлов и солисти: Зорница Иларионова – цигулка, Георгиос Филаделфефс – пиано и Христо Захариев – фагот. В програмата: Лудвиг ван Бетовен- Увертюра Егмонт, Лудвиг ван Бетовен- Концерт за пиано №2, Н. Димитров- Концерт за фагот и П. Сарасате- Цигански напеви.
 

На 24 октомври е концертът на любимците на хасковска публика - КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР ХАСКОВО с диригент Цанислав Петков и гост солист Калина Христова - концертмайстор на Софийска Филхармония. Концертът е на сцената на ДКТ “Иван Димов“, а програмата включва: Хендел- Пасакалия и Вивалди- Годишни времена.

Финалната вечер на музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ на 25 октомври е посветена на 250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен. Гайстер трио оп.70 и Концерт за цигулка, виолончело и пиано (премиера) ще бъдат изпълнени от ТРИО АРДЕНЦА с гост-виолончелист Атанас Кръстев. Закриването на Музикалните дни ще бъде отново на сцената на ДКТ „Иван Димов“ Хасково от 19,00ч.

Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ се организират от Община Хасково с изключителното съдействие на диригента на Камерен оркестър Хасково Цанислав Петков.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?