DGNEWS.EU

Ясни са фирмите за ремонтите на театъра, дом „Химик” и парк „Марица”

Ясни са фирмите за ремонтите на театъра, дом „Химик” и парк „Марица”
Културен дом "Химик"
Oct 02
15:12 2020

Община Димитровград избра изпълнителите на три от мащабните проекти, които ще се изпълняват по оперативна програма „Региони в растеж”.

Столичната „Геострой” АД ще извършва реставрация и ремонт на Културен дом „Химик“, включително с прилежащите му площи. Фирмата е спечелила обществената поръчка на общината с оферта от 2 136 122,47лв., видно от протокол по процедурата. Проектът предвижда цялостен ремонт и реконструкция на обекта и превръщането на сградата в съвременна многофункционална зала за театрални представления, концерти, конференции, изяви на самодейни танцови и певчески състави, кинопрожекции и основно обновяване на всички прилежащи площи.

Основното обновяване на Драматичен театър „Апостол Карамитев” ще се възлага на определения изпълнител „Каро Трейдинг”. Софийското дружество е подало офергта за 1 106 303,72 лв. Дейностите по проекта предвиждат цялостен ремонт на залата на театъра и всички функционални системи, при привеждането им в съответствие с всички европейски норми и изисквания за съвременна модерна театрална зала.

За изпълнител на проекта по благоустрояване и реконструкция на парк „Марица“ в Димитровград, е определено дружеството „Маридел 2012“ от Етрополе. Тяхната оферта за изпълнение на дейностите е за 2 458 000 лв. Проектът за парк „Марица“ предвижда полагане на плътен асфалтобетон 50 000 кв. м. по съществуващи алеи и вибропресовани павета; изграждане на детски площадки, ротонда, фитнес, скейборд площадка, приключенски кът, нови пейки с облегалки и изцяло обновяване на осветлението в парка.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?