DGNEWS.EU

Татяна Лолова зарадва почитателите си в Димитровград

Татяна Лолова зарадва почитателите си в Димитровград
Oct 01
09:51 2020

Голямата и неостаряваща българска театрална, филмова и телевизионна актриса Татяна Лолова зарадва почитателите си в Димитровград. Снощи тя гостува на заключителната вечер на Младежките театрални празници в града и представи книгата си „Дневници и делници” под редакцията на журналиста Георги Тошев. С неповторимия си хумор звездата на българския театър чете откъси от книгата, която е втората през живота й. Лолова започна творческата среща с прочит на нейни вълнения от студентските години в далечната 1957 г., които тя е записвала в свой дневник. Интересни за публиката бяха нейните откровения за първите й стъпки в театъра и любопитни случки около професионалните й обиколки из театрите в страната през младежките й години. Разказите й са автентични и в тях присъстват много от нейните колеги, с които я свързват дългогодишни приятелства.

„Актьорът насита няма. Иска още и още! А като спре да иска, значи не е вече актьор, а иска да стане режисьор, да събере група актьорчета и той да им казва какво да правят. Или започва да пише автобиографии. На всеки му се дописа. Писатели много, читателите намаляха”, сподели Татяна Лолова. В типичния си хумор тя заяви, че публиката от димитровградчани няма откъде да познават една част от героите в книгата й, по простата причина, че още не са били родени, когато тя е прохождала в професията.

Родената през 1934 г. актриса е завършва актьорско майсторство през 1955 г. в класа на професор Стефан Сърчаджиев. Следва заедно с Ицхак Финци, Григор Вачков, Никола Анастасов и други забележителни актьори.

Димитровградчани бяха нетърпеливи да научат повече за творческия път и живота на Лолова, любимите й неща, интересни случки и преживявания на сцената и извън нея. Част от въпросите актрисата отклони с думите, че много от отговорите на тези въпроси се съдържат в книгата и „Дневници и делници”. В края на вечерта Татяна Лолова бе удостоена с плакет от организаторите на Младежките театрални празници в Димитровград и засипана с букети цветя от своите почитатели.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?